5 Kasım 2008 Çarşamba

Dükkana hoşgeldiniz

2Teker dergisini pek çoğunuz tanıyor eminim. (Tanımayanlar için www.2teker.com.tr)

Dergi ekibi olarak okuyucularımızla iletişim için bir mecra seçmeye çalıştığımız zaman ağırlık forum üzerineydi. 2Teker forumu kurmak kolay ama ilgilenmek ve ilgi çekici hale getirmek zor bir iş olacaktı. Biz de daha kolay okunabilen, daha odaklı bir mecra olan blog'u tercih ettik.

İşin aslı bir dergiyi yayınlarken bizim en çok başımızı ağrıtan şey aklımızdan geçenleri tam olarak yazıya dökememek. Bu aşağı yukarı bütün yayıncılık sektöründe mecbur kalınan bir zorlama. Her şeyi süzerek, eleyerek, temizleyerek kağıda dökmemiz gerekiyor. Bu da asıl hedefimiz olan okuyucu samimiyetinin içine ediyor. İçinden geçeni olduğu gibi -sansürlemeden yazamamak kadar sinir bozucu bir şey yok. Bundan dolayı tüm dergi yazarları için ortak bir platform oluşturup hem motosiklet hem sektör hem de makara açısından özgür bir platform oluşturmamız gerekiyordu. Hem biz içimizde kalanları dökebilelim hem de okuyucu bizim perspektifimizden yaşananların kamera arkasını görebilsin istiyoruz.

Blog'umuzda tamamen kişisel düşüncelerimiz sansürleme zorunluluğu olmadan yer alacak. Yani blog'da yer alan fikirler 2Teker'in değil, yazan kişinin sorumluluğuda.

2teker seven sevmeyen herkesin özgürce yorum yazması bizi çok sevindirecek. Kişisel saldırı-hakaret içermediği sürece hiç bir yoruma da müdahele etmeyeceğiz.

Eğlenceli olacak gibi bu iş...

Hiç yorum yok: